Blandaball
Blandaball, avkokt klippfisk, gulrot, kålrot, bacon og blåskjell
Blandaball
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Blandaball er en tradisjonsrik middagsrett av malt fiskefilet og rå, revne eller malte poteter. Deigen kan gjerne smaksettes med løk og krydder og spes med mel og melk. Deigen formes til runde baller og kokes eller trekkes i lettsaltet vann eller fiskekraft. Ballen serveres ofte i følge med blant annet stekt flesk og grønnsaker.

Faktaboks

Også kjent som

ferskfiskball

Retten brukes særlig i Møre og Romsdal og i Nord-Norge men også i andre regioner, gjerne under andre betegnelser.

Det finnes flere varianter av retten, der fiskefileten byttes ut med for eksempel rogn (rognball) eller spekesild.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg