Margaret Johansen

Margaret Johansen, norsk forfatter. Hun har utgitt en rekke romaner og novellesamlinger: Om kvinner (1971), Men mannen ler (1973), Det var en gang en sommer (1974), Død og småsuppe (1976), Damenes vals (1978), Du kan da ikke bare gå (1981), Mandagsbarn (1984), Tidsfordriv (1988) og Coras krig (1991).

Margaret Johansen er i sine bøker særlig opptatt av kvinnens stilling i et fastlåst kjønnsrollemønster, av omsorgsbelastninger, skjult mishandling og overgrep, alt formidlet med sterkt engasjement. Du kan da ikke bare gå er dramatisert og oppført bl.a. på Trøndelag Teater og i Fjernsynsteatret, og Johansen har ellers skrevet en del mindre stykker for scenen. Min far er en grønn dunk (1987) er en samling artikler og kåserier.

Bibliografi

  • Coras krig. (Roman, 1991)      
  • Tidsfordriv. (Noveller, 1988)      
  • Min far er en grønn dunk. (Kortprosa, 1987)      
  • Mandagsbarn. (Roman, 1984)      
  • Du kan da ikke bare gå. (Roman, 1981)      
  • Damenes vals. (Roman, 1978)      
  • Død og småsuppe. (Roman, 1976)      
  • Det var en gang en sommer. (Noveller, 1974)
  • Man mannen ler. (Noveller, 1973)      
  • Om kvinner. (Noveller, 1971)

Videre lesning

Forfatter av denne artikkelen

Det er gjort 5 revisjoner og har kommet 0 forbedringsforslag.

Funnet en feil? Foreslå endringer

Fagansvarlig for Nyere norsk litteratur

Norsk Forfattersentrum

Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

Vil du bli fagansvarlig?

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.