Ditlef Martens var en norsk baker og konditor som drev et bakeri i Bergen fram til å bli en av Norges største bakeribedrifter.
Martens tilhørte en av de mange familier av tysk opprinnelse som har stått sentralt i Bergens næringsliv i flere hundre år. Slekten regner Detleff Martens (1698–1754) som sin stamfar. Han innvandret fra Meldorf i Ditmarsken, løste borgerskap som baker i Bergen 8. april 1723 og satt som bakermester i Kroken. I 1753 kjøpte han en gård på hjørnet av Vetrlidsallmenningen og nåværende Kong Oscars gate og overlot den til sønnen Hans Kleinow Martens, Ditlef Martens’ tipptippoldefar. Bakeriet ble drevet der av slektens bakermestere gjennom syv slektledd frem til 1913.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.